Het Zuidelijk en Stefaan Van Brabandt

No 3 in onze filosofenreeks

Spinoza

Eindelijk! Nederlands bekendste filosoof, Baruch Spinoza, is aan de beurt. Spinoza leeft en is brandend actueel. Naast zijn bevlogen en rationeel onderbouwde boodschap van vrede, vrijheid en openheid staat een man van vlees en bloed, heen en weer geslingerd tussen eenzaamheid, vrijheid, strijd en verzet. Hij toont dat er géén kloof kan zijn tussen overtuiging en het eigen leven, tussen denken en praktische wijsheid, tussen idealen en politiek realisme. 

Tickets & Data

Try-out

Tilburg

Theaters Tilburg

Uitverkocht

Try-out

Tilburg

Theaters Tilburg

Uitverkocht

Première

Tilburg

Theaters Tilburg

Uitverkocht

Nummer 3 in onze filosofenreeks

Spinoza is, na Socrates en Marx, nummer drie van onze aansprekende, humorvolle en onderhoudende filosofenreeks. We wekken filosofen tot leven en kijken terug op leven, werk en de erfenis. Leer en geniet van het vakmanschap van bedenker en regisseur Stefaan Van Brabandt. Zijn motto: ‘drempel laag, lat hoog’. 

Een voorstelling voor jonge idealisten, oude krokodillen en iedereen die af en toe eens nadenkt. De tekst wordt geschreven door Stefaan van Brabandt en gespeeld door ervaren rot Han Kerckhoffs.

Altijd iets te doen
  • Filosofie Magazine en Het Zuidelijk Toneel organiseren dinsdagmiddag 29 januari in Theaters Tilburg een aanvullend Spinoza-programma. Met een bijdrage van regisseur Stefaan Van Brabandt, theatermaker en filosoof Jaïr Stranders, celliste Jacqueline Hamelink en filosoof Arthur Kok. Aanvang: 16.00 uur. Locatie: Theaters Tilburg, gratis toegang. 

    Tickets

  • Tilburg University, HOVO Seniorenacademie en Het Zuidelijk Toneel organiseren vrijdagmiddag 1 februari in Theaters Tilburg een aanvullend Spinoza-programma. Met een bijdrage van celliste Jacqueline Hamelink, filosoof Arthur Kok en lezingen van Paul Juffermans en dr. Herman de Regt. Aanvang: 15.00 uur. Locatie: Theaters Tilburg, gratis toegang.

    Tickets

Filosofie Magazine en Het Zuidelijk Toneel organiseren dinsdagmiddag 29 januari in Theaters Tilburg een aanvullend Spinoza-programma. Met een bijdrage van regisseur Stefaan Van Brabandt, theatermaker en filosoof Jaïr Stranders, celliste Jacqueline Hamelink en filosoof Arthur Kok. Aanvang: 16.00 uur. Locatie: Theaters Tilburg, gratis toegang. 

Tickets

Tilburg University, HOVO Seniorenacademie en Het Zuidelijk Toneel organiseren vrijdagmiddag 1 februari in Theaters Tilburg een aanvullend Spinoza-programma. Met een bijdrage van celliste Jacqueline Hamelink, filosoof Arthur Kok en lezingen van Paul Juffermans en dr. Herman de Regt. Aanvang: 15.00 uur. Locatie: Theaters Tilburg, gratis toegang.

Tickets

Stefaan Van Brabandt

Concept en regie

Piet Menu

Artistiek advies

Han Kerckhoffs

Spel

Wannes Gyselinck

Dramaturgie

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar