Laten we de lucht vullen met woorden, zodat het in godsnaam maar niet stil valt.

Een voorstelling van Eva Line de Boer en Elly Scheele

Of ja

Daar staan ze dan met al hun sociale ongemak: de buren op een buurtbarbecue, de collega’s op een netwerkborrel, de stoutmoedige stelletjes bij een parenclub. Dapper proberen ze telkens een nieuw gesprek aan te knopen. Ze stuiten op ongeschreven regels, andere denkbeelden of praten simpelweg minutenlang langs elkaar heen. Toch benadrukt iedereen maar al te vaak hoe gezellig en relaxed het wel niet is – terwijl ze in werkelijkheid krampachtig bezig zijn met hoe ze overkomen, wat ze wel of niet kunnen zeggen en hoe de ander zich gedraagt.

Meer info

Piet Menu over Of ja

“"Elly Scheele houdt ons een spiegel voor. Herkenbaar, komisch en pijnlijk observeert ze ons communiceren met elkaar. In combinatie met Eva Line de Boer haar in- en uitzoomende kwaliteiten zal dat vonken geven."”

Specificaties

Eva Line de Boer

Eva Line de Boer

Regie

Eva Line de Boer (Breda, 1988) ziet hoe mensen zich bekeken weten. En hoe dat vervolgens hun gedrag beïnvloedt. In haar werk zijn de visuele aspecten dan ook vaak opvallend leidend en is de spanning voelbaar tussen tonen en verbergen. Eva’s scherpe kijk op de mens maakt dat ze als afstuderend regisseur direct opviel en kort na elkaar de Ton Lutz Prijs en de BNG Nieuwe Makersprijs won. Dit seizoen maakt ze samen met Elly Scheele de voorstelling Of ja. Elly en Eva nodigen met hun voorstelling het publiek uit om zonder oordeel te kijken naar de ander en naar zichzelf. Ze schuwen daarbij niet om humor in te zetten.

Elly Scheele

Elly Scheele

Tekst

Elly Scheele (1989) studeerde in 2013 af aan de HKU opleiding Writing for Performance. Haar toneelteksten typeren zich door personages die elkaar telkens te slim af zijn in scherpe, snelle dialogen. Ze houdt van mozaïekvertellingen en speelt graag met de theaterwerkelijkheid in haar stukken. Ze schreef voor onder andere De Kosmonaut, Wunderbaum, VPRO Medialab, NTJong, Lowlands, Orde van de Dag, Theater Bellevue en Eva Line de Boer. Voor het ontwikkelen van de tekst van Of ja ontving Elly het Theater Tekst Talent Stipendium in 2018.


Harpo ’t Hart

Geluidsontwerp

Anne-Chris Schulting

Spel

Roben Mitchell

Spel

Tim Vermeulen

Scenografie

Onderwijs

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte