Het Zuidelijk, Factorium Podiumkunsten, Theater Na de Dam en Tom Lanoye

Wat is er echt gebeurd, en wat was zijn rol ook weer?

Verloren vader

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking, jaarlijks op 4 mei om 21.00 uur, zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. In opdracht van Theater Na de Dam schrijft de Belgische schrijver Tom Lanoye een nieuwe toneeltekst die de landelijke stadsgezelschappen op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei tegelijkertijd presenteren.

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

De tekst
De tekst van Tom Lanoye, getiteld Verloren vader, gaat over een oud-strijder die door zijn voortschrijdende dementie steeds minder zeker wordt van zijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Wat is er echt gebeurd, en wat was zijn rol ook weer?

Theater Na de Dam geeft elk jaar een opdracht aan een toneelschrijver voor een nieuwe theatertekst over de Tweede Wereldoorlog. Eerdere schrijvers waren o.a. Rik van den Bos, Rebekka de Wit en, afgelopen editie, Arnon Grunberg.


Tom Lanoye 
Tom Lanoye (1958) leeft en werkt in Antwerpen (België) en Kaapstad (Zuid-Afrika). Hij is romancier, dichter, columnist, scenarist en theaterauteur. Hij is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van ons taalgebied en kind aan huis bij alle grote Europese theaterfestivals. Zijn grote Shakespearebewerking uit 1997, Ten oorlog, werd in 2015 door theaterbezoekers, acteurs en regisseurs gekroond tot nummer één van de Nederlandstalige theatercanon.


Theater Na de Dam
Theater Na de Dam is inmiddels een nationale traditie. Sinds 2010 spelen op 4 mei om 21.00 uur in het hele land elk jaar meer artiesten, toneelspelers, jongeren en muzikanten voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog of via die oorlog reflecteren op de wereld van vandaag.

Tom Lanoye

Tekst

Suze Milius

Regie

Han Kerckhoffs

Spel

Lowie van Oers

Spel

Janneke Remmers

Spel

Emile van Gils

Techniek

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar