Het Zuidelijk Toneel, BOG. en Nineties Productions

Grote zaal-debuut van twee bange jongetjes

Under Pressure

Van het aantal minuten dat je doucht tot de wereldwijde polarisatie. De wereld gaat naar de kloten en jij bent verantwoordelijk. Toch? Twee theatermakers bezingen de tijdgeest, zochten hiervoor de allerbeste locatie en kwamen uit bij de grote zaal. De ultieme metafoor voor wat zij willen tonen: de (te) grote zaal voor twee gestresste jonge makers die zich groot houden.  

Disclaimer (zodat voor de mensen die komen kijken de druk een beetje van de ketel is): Under pressure is een ietwat egoïstische maar oprechte poging van twee jongens om de volledige complexiteit onder ogen te zien, de angst van de complete wereld te bezweren en onderwijl zichzelf het firmament van theatergrootheden in te katapulteren. Of zij zich verslikken in de grootte van de zaal, hun zelfopgelegde ambities en hun wankele Westerse idealen, zal pas blijken op het podium.

Zoals de economie moet blijven groeien is het ook met carrières in het theater. Exponentiële groei is de norm, stilstand is de dood. Of in ieder geval de vergetelheid… Deze motiverende gedachte kregen de twee jonge theatermakers Benjamin Moen (BOG.) en Yannick Noomen (Nineties Productions) toen ze tijdens een citytrip in een karaokebar Under Pressure stonden mee te brullen. Anderhalf jaar later is de voorstelling een stressverhogend feit.

Piet Menu

“Als je toch van plan bent om na te denken, denk dan in elk geval groot.’ Nooit gedacht dat ik hier een quote van Donald Trump zou gebruiken, maar ja, in zo een gekke wereld leven we nu eenmaal.””

Vincent Rietveld

Eindregie

Benjamin Moen

Concept en spel

Yannick Noomen

Concept en spel

Roos Euwe

Dramaturgie

Piet Menu

Dramaturgisch advies

Sanne Vanderbruggen

Tekstbijdrage

Anne Maike Mertens

Medemaker

Julian Maiwald

Decor

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar