TALK SHOW

Denk terug aan de zondagavonden van vroeger. Met de hele familie voor de TV, kijkend naar programma’s die je op dat moment moest zien. Anders waren ze voor altijd weg en kon je op maandagochtend op het werk alleen maar tandenknarsend en in stilte meeluisteren.

Piet Menu over de voorstelling TALK SHOW

0:00

Glimlach

Waarover praten we eigenlijk en waarom? En waarom zien we elkaar toch zo graag praten? In TALK SHOW draagt regisseur Suze Milius hét symbool van een verdwijnend tv-tijdperk ten grave. In een kleurrijke theatervoorstelling over afscheid neemt ze je glimlachend mee naar de volgende uitzending.

Milius probeert je altijd op geheel eigen wijze aan te spreken. Hoewel Suze jong is, zijn haar projecten steevast groots van opzet. Met liefde voor absurde humor en een gestileerde esthetiek creëert ze eigen, kleurrijke universa die je niet snel vergeet. In al haar werk gaat een fascinatie schuil voor “de melancholie van de exclusiviteit van het ‘nu’”, zoals ze het zelf omschrijft. Een fascinatie voor de levens die je had kunnen leiden. Voor Milius heeft dit een hoopvolle connotatie: “Melancholie is voor mij een vorm van gelukzaligheid, juist omdat ik voel, juist omdat ik reflecteer.”

Suze Milius

Suze Milius

Regie

Suze Milius (Maastricht 1986) is een van Nederlands best bewaarde theatergeheimen. Ze laat haar werk dan ook niet altijd in een theaterzaal zien. Soms bevind je je op een tentoonstelling en groeien vijf bezoekers uit tot performers, soms krijg je de sleutel van iemands huis. Maar altijd kom je in een kleurrijke, gestileerde wereld met een absurd randje waar menselijk gedrag door onhandigheid en ongemak wordt gestuurd. We zijn blij dat ze bij ons dit seizoen TALK SHOW maakt. 

Magne van den Berg

Tekstbijdragen

Janneke Remmers

Spel

Nora Ramakers

Spel

Stefan Jakiela

Spel

Lisa Verbelen

Spel

Kasper Vandenberghe

Spel

Hendrik Lasure

Muziek

Daan Milius

Dramaturgie

Piet Menu

Artistiek advies

Janne Sterke

Scenografie

Johanna Trudzinski

Kostuumontwerp

Stan Bannier

Lichtontwerp

Guido Langendoen

Techniek

Piet Menu

“Moeiteloos neemt Suze Milius publiek en acteurs mee in haar mooie, ontroerende en grappige universum. Altijd verrassend en toch steeds herkenbaar in stijl en taal.””

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar