Het Zuidelijk, House Crying Yellow Tears en De Singel

Een blik op de waarde van de banaliteiten in ons leven

TALK SHOW

Het lijkt alsof je in een televisiestudio zit, als klappend publiek bij de opname van een talkshow. Dit is de fysieke arena die ons kijken stuurt, maar misschien moeten we onze blik ergens anders op richten. Op een waardevol detail wellicht, dat je al snel over het hoofd ziet? De nieuwe voorstelling van Suze Milius, TALK SHOW, is een ode aan de details in ons bestaan. Milius biedt een andere blik op de waarde van de banaliteiten in ons leven, door ons uit te nodigen er waardig afscheid van te nemen.

Piet Menu over de voorstelling TALK SHOW

0:00

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Fascinatie

Suze Milius studeerde ooit antropologie, maar besloot haar onderzoek naar het gedrag van mensen voort te zetten binnen een theatrale context. Haar onderzoeksvragen in deze voorstelling: hoe kennen we waarde aan de dingen in ons leven toe? Wat vinden we (on)belangrijk en waarom?

Ze koppelt die vragen aan haar fascinatie voor de vergankelijkheid, de melancholie die schuilt in het verstrijken van de tijd. TALK SHOW is veel, en is onder andere een poging om waarde toe te kennen aan alles dat anders met het verstrijken van de tijd verloren gaat. Met de liefde voor absurde humor en fijnzinnige esthetiek die Suze Milius zo eigen is.

Parool

“Janneke Remmers is het stralende middelpunt in een zalmroze decor.”

De Morgen

“Suze Milius is zo’n regisseur die vaak moeiteloos binnendringt in onze gevoelens en gedachten.”

Theaterkrant.nl

“Wat er allemaal voorbijkomt aan door de seventies geïnspireerde roesjes, glitters, pruiken en gewaagde kleurcombinaties is een feestje voor het oog.”

Suze Milius

Suze Milius

Regie

Suze Milius (Maastricht 1986) is een van Nederlands best bewaarde theatergeheimen. Ze laat haar werk dan ook niet altijd in een theaterzaal zien. Soms bevind je je op een tentoonstelling en groeien vijf bezoekers uit tot performers, soms krijg je de sleutel van iemands huis. Maar altijd kom je in een kleurrijke, gestileerde wereld met een absurd randje waar menselijk gedrag door onhandigheid en ongemak wordt gestuurd.

Magne van den Berg

Tekstbijdragen

Janneke Remmers

Spel

Nora Ramakers

Spel

Stefan Jakiela

Spel

Lisa Verbelen

Spel

Kasper Vandenberghe

Spel

Hendrik Lasure

Muziek

Daan Milius

Dramaturgie

Piet Menu

Artistiek advies

Janne Sterke

Scenografie

Johanna Trudzinski

Kostuumontwerp

Stan Bannier

Lichtontwerp

Guido Langendoen

Techniek

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar