Verplaatst naar 2022

Sartre & De Beauvoir

Let op: deze voorstelling wordt verplaatst naar 2022. Houd deze pagina in de gaten voor updates.


Filosofie op de planken: een gouden combinatie. In Sartre & De Beauvoir kijken de cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. En op de liefde, évidemment. Altijd weer die liefde. Bejubeld theatermaker en filosoof Stefaan van Brabandt slaat weer toe met deze filosofische dialoog. Je krijgt eindelijk inzicht op de vragen waarom we “gedoemd zijn tot vrijheid”; wat De Beauvoir bedoelt met de moraal van de dubbelzinnigheid en wat het betekent om authentiek mens te zijn? Jouw portie verantwoorde ontspanning.  


Piet Menu

“Vogue zette De Beauvoir op de cover en zei: een vrouw die kan denken als een man. Really? Tijd voor eerherstel en echt inzicht in de leven, werk en de relatie van dit powercouple van de vorige eeuw. Een filosofische Who is Afraid of Virginia Woolf? Oui, peut-être!”

Stefaan Van Brabandt

Stefaan Van Brabandt

Regie en tekst

Stefaan Van Brabandt (Gent, 1979) is (toneel)schrijver, acteur, singer-songwriter én filosoof. Dat maakt hem tot dé man om ons een spiegel voor te houden. In zijn stukkenreeks rond de grote wijsgeren vloeien heden, verleden en toekomst samen. Theater dat uitnodigt tot denken. Geschreven in taal die ons lijkt toe te zingen. Bij HZT maakt Stefaan na zijn eerste succesvolle filosofenmonoloog Socrates dit seizoen de tweede: Marx.

Frank Focketyn

Spel

Sien Eggers

Spel

Wannes Gyselinck

Dramaturgie

Piet Menu

Artistiek advies

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte