Eva Line de Boer en Het Zuidelijk Toneel

Een oefening in afscheid nemen #ikmisje

Rust zacht Billy

Een gedicht op Facebook, een video van kinderen die een altaar bouwen voor hun kat, de begrafenisselfie; in onze deelcultuur tast iedereen de grenzen af van hoe om te gaan met rouw in het openbaar. In Rust zacht Billy gaat een uiteenlopende groep acteurs aan de slag met eerder uitgesproken afscheidsspeeches, de grootste uitvaart-hits en live gestreamde herdenkingsdiensten. Regisseur Eva Line de Boer wil met deze voorstelling pleiten voor een meer open relatie met de dood en daarbij het internet omarmen als nieuw platform om verlies vorm te geven.

Want allemaal krijgen we vroeg of laat te maken met rouwen en afscheid nemen. Rust zacht Billy is een ode aan de pogingen om het ultieme afscheid vorm te geven en een heel leven samen te vatten. De voorstelling gaat de ongemakkelijkheid en taboes rondom de dood niet uit de weg, maar zoekt de grenzen op tussen het persoonlijke, de strikte conventies en de hilariteit die daardoor kan ontstaan.

Eva Line de Boer geeft in haar voorstellingen vorm aan haar fascinatie voor het openlijk delen van emoties in de openbare ruimte. Ze slaagt erin om tegelijk de schoonheid als de knulligheid van de mens te laten zien. Eerder ontving ze de Ton Lutz Award (2014) en de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs (2016). 

Piet Menu

“Ken je dat moment waarop je niet weet of je moet lachen of huilen? Eva Line de Boer is een meester in het opzoeken van dat moment. Koester deze voorstelling.”

Eva Line de Boer

Concept & regie

Elly Scheele

Tekstcompositie

Harpo ’t Hart

Geluidscompositie

Tim Vermeulen

Scenografie & licht

Leòn Ali Çifteci

Spel

Raymonde de Kuyper

Spel

Belinda van der Stoep

Spel

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar