Het Zuidelijk en de Orde van de Dag

Het belangrijkste jaar in de mensheid, of in ieder geval van Japie Jonker

Ouds en Nieuws Show 2016

Maak kennis met Japie Jonker: een gewone, gemiddelde, blanke Nederlandse man met een gewoon, gemiddeld, Nederlands leven. Opgevoed met het bewustzijn dat er kinderen leven onder de evenaar, die het zwaarder hebben dan hij. Doodgegooid met nieuws over rampen waar hij zelf geen slachtoffer van is.

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Japie Jonker

Tot 2016 
Plotseling leest Japie niet langer het nieuws, maar ís hij het nieuws. Hij is tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen, in Brussel wanneer daar een aanslag wordt gepleegd en in Turkije tijdens de couppoging. Er is voor Japie slechts één conclusie mogelijk: de gebeurtenissen op het journaal moeten wel een rechtstreeks gevolg zijn van zíjn daden, gevoelens en gedachten.

Dit jaar worden de 366 dagen aan nieuws in een theatraal kerstverhaal, vol scherpe woordgrappen en razendsnelle bruggetjes, gegoten. De markante Japie Jonker wordt gespeeld door Mark Kraan, de enige vaste acteur in het stuk. Hij voert de toeschouwers door het nieuwsjaar. Zijn verhaal is de basis voor een theaterprogramma vol scènes en liedjes waarin improvisatie een grote rol speelt. Iedere avond wordt hij vergezeld door twee acteurs die genadeloos in het diepe worden gegooid.

Martijn van der Zande, NOS-verslaggever

“Wat een toffe en originele oudejaarsvoorstelling heeft Het Zuidelijk Toneel gemaakt! Om te lachen, te huilen en over na te denken!”

Orde van de Dag

Collectief van acteurs, schrijvers en muzikanten

Jibbe Willems

Tekst

Mark Kraan

Spel

Michiel Lieuwma

Spel en tekst

Marcel Osterop

Muziek

Frank van Kasteren

Muziek

Anne Punt

Muziek

Stan Bannier

Lichtontwerp

Kim Eldering

Productie

Gastacteurs

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar