Hzt Web 1920X1080 Ouds En Nieuws

Het Zuidelijk en De Orde van de Dag

Dé vuurtoren voor dobberende nieuwsjunks

Ouds en Nieuws Show 2017

Er is te veel nieuws. Het ene moment pronkt het bovenaan je tijdlijn, het volgende moment wordt er vis in verpakt, en weer het volgende moment blijkt die vis een plantaardig product van de Vegetarische Slager. Up to date blijven is een voltijdbaan. De Orde van de Dag voelt met je mee en bouwt een vuurtoren voor iedereen die verdwaald is in het nieuwslandschap: de Ouds & Nieuws Show!

Piet Menu over de Ouds en Nieuws Show 2017

0:00

Gegarandeerd Fipronil-vrij!

De leden van theatercomplot de Orde van de Dag, zetten de tijd stil en werpen een blik terug op een krankzinnig jaar. Met een waanzinnige nieuwsreconstructie, tot de nok gevuld met scènes, powerpointpresentaties, gedichten, gedachten en liedjes. Ze vertellen je hoe alles in elkaar haakt, van Rutte 3 tot Weinstein, van Catalaanse onafhankelijkheid tot genderneutrale toiletten, en van La La Land tot panda’s.

Zo zetten ze alles wat in 2017 gebeurde voor je op een rijtje. Zodat jij met een opgeruimd hoofd 2018 in kan. En die hele nachtmerrie weer opnieuw kan beginnen.

Trailer van de Ouds & Nieuws Show 2017

In de maak

Een inkijk in het repetitielokaal

Naast de acteurs en de schrijvers vormen de muzikanten ook een belangrijk onderdeel van de voorstelling. En zou het ook over de Verenigde Staten gaan?

Iemand zei ooi: je moet voor de persoonlijke aanpak gaan in de publiciteit. Daarom spreekt Lucas tot je. Gelukkig hebben we het wel ondertiteld.

Begin van de nieuwsreconstructie

Stap 1: het lezen/kijken/luisteren van nieuws. Héél véél nieuws.

De mannen én 1 vrouw zijn bijeen in onze repetitieruimte en het raamwerk wordt gemaakt. De op een na nog maagdelijk witte vellen worden opgehangen.

Het Zuidelijk en De Orde van de Dag sluiten het jaar af met de Ouds en Nieuws Show 2017

Orde van de Dag

Orde van de Dag

Collectief van acteurs, schrijvers en muzikanten

Dit collectief (Utrecht, 2011) van Greg Nottrot, Jibbe Willems, Mark Kraan, Michiel Lieuwma, Marcel Osterop, Daan Windhorst, Frank van Kasteren en Wilko Sterke maakt maandelijks met wisselende gasten de actualiteitenshow Orde van de Dag. Dat doen ze in de Stadsschouwburg Utrecht en t Arsenaal Mechelen. Een show die in één dag wordt gemaakt en gespeeld. Met theater, muziek, sketches en columns. Deels ter plekke gemaakt, op aangeven van het publiek. Spannend, gevat, niet te missen. In december maakt De Orde van de Dag De Ouds & Nieuwsshow bij HZT. 

Greg Nottrot

Regisseur

Jibbe Willems

Tekst

Frank van Kasteren

Muzikant

Mark Kraan

Acteur

Michiel Lieuwma

Tekstschrijver

Marcel Osterop

Toneelschrijver

Daan Windhorst

Schrijver

Dorien van Gent

Actrice

Lisa Lucaszczyk

Muzikant

Lucas de Waard

Schrijver

Piet Menu

Artistiek advies

Sofie Doeland

Scenografie

Thierry Wilders

Lichtontwerp

Mariëlla van Apeldoorn

Regieassistent

Karlijn Hemmer

Productie

Guido Langendoen

Techniek

Leon Bartels

Techniek

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar