Het Zuidelijk en Festival Cement

Een nieuwe regie van Marijn Graven

Narziss | Hildegard | Goldmund

Hermann Hesse schreef zijn roman Narziß und Goldmund in 1930. Het verhaal, dat speelt in de Middeleeuwen, werd wereldwijd omarmd door lezers en is voor velen nog steeds een lievelingsboek. Hildegard von Bingen, geboren in 1098, wordt gezien als de eerste vertegenwoordigster van de Duitse middeleeuwse mystiek en is bovendien de eerste componiste uit de geschiedenis van de klassieke muziek die bij naam bekend is.

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Regisseur Marijn Graven plaatst deze vrouw tussen de twee beroemde romanpersonages en reist samen met haar acteurs, vormgever en componist door tijd en ruimte om hun persoonlijke, kosmische verbinding met dit rijke materiaal te ontdekken. Vervolgens nemen de makers het publiek mee in een muzikale zoektocht naar het samenbrengen van hart en hoofd.

Marijn Graven studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Er gingen een studie Theaterwetenschap, wat marketingbanen in het theaterveld en twee jaar aan deeltijd acteursopleiding aan vooraf voordat ze besefte dat haar hart bij regisseren ligt. Marijn geeft een geheel eigen kleur aan repertoire en put in haar regies uit een rijke bron aan literatuur, repertoire, beeldende kunst, symboliek en uit een spirituele invalshoek.

theaterkrant.nl

“Marijn Graven laat mooi zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld is om van een willekeurige groep bezoekers een verbonden eenheid te maken: laat ze samen iets doen en je hebt een team.”

PLAN Brabant

Marijn Graven

Concept en regie

Babette Engels

Tekst en spel

David van Uuden

Tekst en spel

Jordy Vogelzang

Tekst en spel

Maartje Prins

Decor- en kostuumontwerp

George Dhauw

Geluidsontwerp en muziek

Geertje Spaan

Productie

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar