Het Zuidelijk en Lucas De Man
Over de angst voor verlies en de kracht van kwetsbaarheid
LOS
Bijna iedereen heeft wel eens iemand verloren. Of zichzelf. Of de controle. Mensen zijn bang om een ander te verliezen. We hebben echter niet altijd de tools om met die angst om te gaan. Er heerst een taboe op het openlijk uiten van je verdriet en je angsten, dus drukken we het de kop in en slikken het weg. Maar telkens als je iemand verliest, verlies je ook iets van jezelf.
Tickets & Data
Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.
de ander
Onze relatie met een ander, en via de ander met onszelf, maakt ons kwetsbaar.
Bijna iedereen heeft wel eens iemand verloren. We hebben echter niet altijd de tools om met dat verlies om te gaan. Er heerst een taboe op het openlijk uiten van je verdriet en je angsten, dus drukken we het de kop in en slikken het weg. Maar telkens als je iemand verliest, verlies je ook iets van jezelf.
In LOS zoeken een man en vrouw naar hoe om te gaan met hun angst voor die kwetsbaarheid. Regisseur Lucas De Man legt hier nog een laag overheen door samen met de twee acteurs via interviews met psychologen, deskundigen en burgers een onderzoek te doen naar verlies in de westerse samenleving en dat te verwerken in de voorstelling.
Waar komt angst vandaan? Via angst voor de stilte, angst voor elkaar en angst voor de liefde komen ze bij de angst voor verlies.
“Zwaar maar indringend is LOS van theatermakers Lucas De Man. [...] Maar wanneer Hanneke Last en Tijs Huys in de huid van Emma en Oscar kruipen, komen hun verhalen als vertraagde mokerslag binnen.”
Lucas De Man
Concept en regie
Tijs Huys
Spel
Hanneke Last
Spel