Het Zuidelijk en Lucas De Man

Over de angst voor verlies en de kracht van kwetsbaarheid

LOS

Bijna iedereen heeft wel eens iemand verloren. Of zichzelf. Of de controle. Mensen zijn bang om een ander te verliezen. We hebben echter niet altijd de tools om met die angst om te gaan. Er heerst een taboe op het openlijk uiten van je verdriet en je angsten, dus drukken we het de kop in en slikken het weg. Maar telkens als je iemand verliest, verlies je ook iets van jezelf. 

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

de ander

Onze relatie met een ander, en via de ander met onszelf, maakt ons kwetsbaar.

Bijna iedereen heeft wel eens iemand verloren. We hebben echter niet altijd de tools om met dat verlies om te gaan. Er heerst een taboe op het openlijk uiten van je verdriet en je angsten, dus drukken we het de kop in en slikken het weg. Maar telkens als je iemand verliest, verlies je ook iets van jezelf. 

In LOS zoeken een man en vrouw naar hoe om te gaan met hun angst voor die kwetsbaarheid. Regisseur Lucas De Man legt hier nog een laag overheen door samen met de twee acteurs via interviews met psychologen, deskundigen en burgers een onderzoek te doen naar verlies in de westerse samenleving en dat te verwerken in de voorstelling.

Waar komt angst vandaan? Via angst voor de stilte, angst voor elkaar en angst voor de liefde komen ze bij de angst voor verlies.

Volkskrant

“Zwaar maar indringend is LOS van theatermakers Lucas De Man. [...] Maar wanneer Hanneke Last en Tijs Huys in de huid van Emma en Oscar kruipen, komen hun verhalen als vertraagde mokerslag binnen.”

Lucas De Man

Concept en regie

Tijs Huys

Spel

Hanneke Last

Spel

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar