Het Zuidelijk en Festival Cement

'Laat me je hart zien. Je wordt meer jezelf als ik van je houden mag.'

LO LIE TAA

De klassieker Lolita van Vladimir Nabokov werd voor het eerst gepubliceerd in 1955. Het boek, dat de obsessie van een volwassen man voor een twaalfjarig meisje beschrijft, was destijds zeer controversieel. De roman is volledig geschreven vanuit het perspectief van de mannelijke hoofdrolspeler. Wat gebeurt er als we dit perspectief omdraaien? Als we de blik van de volwassene inwisselen voor die van het kind, dat zich mateloos aangetrokken voelt tot de verboden wereld van volwassenen?

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Wat als we het perspectief nu eens omdraaien?

Kunnen volwassenen onbevangen kijken naar de begeerte van een kind? De makers van LO LIE TAA lieten zich inspireren door hun jeugd. Herinneringen aan de liefde als een kudde vlinders, aan een verlangen dat vrij is als de wind, aan de wanhoop van sleutelgat-affaires en van opgesloten zitten in een kinderkostuum. 

Marijn Graven studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Academie voor Theater en Dans. Er gingen een studie Theaterwetenschap, wat marketingbanen in het theaterveld en twee jaar aan deeltijd acteursopleiding aan vooraf voordat ze besefte dat haar hart bij de regie ligt. 

Marijn maakte in 2017 de coproductie van Het Zuidelijk en Festival Cement de Elyzeesche velden, een gelukzalig oord en won in datzelfde jaar de André Veltkamp Beurs en de AHK Eindwerkprijs met de collectief gemaakte afstudeervoorstelling de Louteringsberg. In 2018 maakte Marijn de Cement Productie Narziss I Hildegard I Goldmund, een coproductie met Het Zuidelijk Toneel. Bij Frascati maakte ze de voorstellingen Nachtwerk in 2017 en afgelopen najaar Prospero e Miranda.

Marijn Graven

Regie

Inés Sauer

Dramaturgie

Simone Eggen

Decorontwerp

Nunzio Caponio

Tekst

Benno Veenstra

Spel

George Dhauw

Compositie muziek en geluid

Pim Pernet

Productie

Maartje Prins

Kostuumontwerp

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar