Het Zuidelijk, Nicole Beutler projects en Rudolphi Producties

U bent geen lucht voor ons. U bent voor ons van levensbelang. Omdat u er bent

Liefdesverklaring (voor altijd)

Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hof en Annet Malherbe - vier doorgewinterde acteurs en mimespelers -  vertegenwoordigen vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters. Na een lange relatie met het publiek maken zij de balans op. Jarenlang keken we naar hen, nu kijken zij terug.

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Geen liefde zonder strijd

Het begon allemaal met het beroemde en beruchte stuk Publikumsbeschimpfung uit 1968, waarmee de Oostenrijkse toneelschrijver Peter Handke zijn publiek bestookte met verwensingen en beledigingen. In 2014 adopteerden Magne van den Berg (toneelschrijver) en Nicole Beutler (theatermaker/choreograaf) het stuk en draaiden het 180 graden. Liefdesverklaring, een voorstelling met zes jongeren, was een hartverwarmende dankbetuiging aan het publiek. Het stuk kreeg laaiend enthousiaste reacties en werd geselecteerd voor het Theaterfestival.  

Liefdesverklaring (voor altijd) is het vervolg. Niet met jongeren, maar juist met oudere, zeer ervaren acteurs. Het is doorleefder, rauwer en eerlijker. Want zoals in elke lange relatie komt de liefde niet zonder strijd. Het stuk gaat over acteurs, en over toneel, maar vooral over hun relatie met ons. Een onverbloemde ode aan de toeschouwer, aan wederzijds vertrouwen, aan wat ons maakt en wat ons breekt.

Theaterkrant

“Liefdevolle ode aan kijker en speler. Liefdesverklaring (voor altijd) is een statement van liefde dat via taal, toon en lichaam ook vraagt wat we eigenlijk hebben bereikt sinds radicale openheid het credo werd.”

Volkskrant, 8 november 2018 ★★★★☆

“Als dat geen liefde is… Het is een genot om dit viertal over het toneel te zien bewegen”

De Groene Amsterdammer

“Het besef dat theater toch vooral een kwetsbare poging tot een ontmoeting is, dat maakt deze liefdesverklaring zonder meer duidelijk.”

NRC

“Meer dan een lofzang op het publiek is Liefdesverklaring een ode aan de theater: de wisselwerking tussen speler en kijker. Voor wie een eerste-rij-trauma heeft, is Liefdesverklaring (voor altijd) goede therapie.”

Nicole Beutler en Magne van den Berg

Nicole Beutler

Concept en regie

Magne van den Berg

Concept, regie en tekst

Cas Enklaar

Spel

René van 't Hof

Spel

Maureen Teeuwen

Spel

Marien Jongewaard

Spel

Annet Malherbe

Spel

Lukas Dijkema

Spel

Gary Shepherd

Muziek

Piet Menu

Artistiek advies

Janine Brogt

Artistiek advies

Daphne de Winkel

Kostuumontwerp

Stan Bannier

Lichtontwerp

Janne Sterke

Scenografie

Anja Beutler

Scenefotografie

Piet Menu

“Het Zuidelijk Toneel onderzoekt de kunst van het ouder worden, zoals in Liefdesverklaring (voor altijd), als oproep om in het licht van de ondergaande zon, onszelf weer eens goed te gaan bekijken.”

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar