Het Zuidelijk, BOG en HETPALEIS

Een voorstelling voor volwassenen over kinderen en een voorstelling voor kinderen over volwassenen

KID.

KID. is avontuurlijk, uitdagend en ongemeen grappig. Het is een ronduit briljante voorstelling. Theaterkrant.nl ★★★★★


Kinderen worden altijd volwassen en volwassenen zijn nog steeds kinderen. Of is het omgekeerd?  Met KID. presenteren we twee bijzondere voorstellingen in één. Als kind en als volwassenen zie je de voorstelling namelijk allebei vanaf de andere kant. De volwassenen zitten daar en de kinderen hier en omgekeerd. Je hoort wat er aan de andere kant gebeurt, maar dat is niet altijd wat je denkt. En wat je ziet is niet altijd wat je hoort.

Piet Menu over de voorstelling KID.

0:00

BOG. onderzoekt op ongeëvenaarde wijze de verschillen en overeenkomsten tussen volwassenen en kinderen. Met een grote liefde voor taal en beeld.  

Na het succes van Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde, een samenwerking van Het Zuidelijk Toneel en Theater Artemis. Jetse Batelaan tekent voor de eindregie van KID.

Frankie (12) en Nico (11) schreven een recensie voor Etcetera.be

“Er worden allemaal dingen over volwassenen verteld. Maar de volwassenen horen niets over de kinderen. Wij willen niet volwassen worden omdat volwassenen grijs haar hebben. En hun neus en oren blijven groeien. Ga zeker kijken want het is geen stuk om je te vervelen.”

Cutting Edge, 12 december 2017 ★★★★

“KID. is een van de meest unieke, rake kindervoorstellingen van de afgelopen jaren. Precies omdat we eigenlijk niet weten wat onze kinderen nu te zien krijgen.”

BOG.

BOG.

Collectie van theatermakers (judith de joode, benjamin moen, sanne vanderbruggen, lisa verbelen)

Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen werden allemaal onafhankelijk van elkaar geboren in 1988. Wanneer ze begonnen te praten is niet precies vastgelegd, maar sinds ze bij elkaar kwamen als BOG. collectie (Amsterdam, 2013) praten ze hele voorstellingen vol. In taal die vraagt en proeft, die de wereld aftast en kwesties groot en klein benoemt. Soms staan ze recht tegenover hun publiek, maar soms ook stappen ze door een weids landschap. Voorlopig zetten ze hun gesprek voort in de repetitieruimte waar ze met HZT en HETPALEIS werken aan KID. Een voorstelling voor kinderen (8+) over volwassenen én een voorstelling voor volwassenen (18+) over kinderen. Twee in één dus.

Jetse Batelaan

Jetse Batelaan

Eindregie

Jetse Batelaan (Leiden, 1978) is regisseur en artistiek leider van Theater Artemis. Hij heeft oog voor de ploeterende mens en met die blik maakt hij beeldend, fantasievol en helder theater dat verrast en raakt. Zijn aanpak is radicaal. Is er muziek, dan is die live. Is het stil, dan is het stil. Hij koos vaak voor lange titels. Totdat hij een stuk Oorlog noemde – en dat ene woord genoeg was. Wat gaat hij dit seizoen doen bij HZT? Hij doet de eindregie van KID. Alweer een korte titel. Bedacht door BOG.

Judith de Joode

Van en door

Benjamin Moen

Van en door

Sanne Vanderbruggen

Van en door

Lisa Verbelen

Van en door

Piet Menu

Artistiek advies

Roos Euwe

Dramaturgie

Decoratelier Jozef Wouters

Scenografie

Emiel Rietvelt

Technische productie

Vera Vlot

Productieleiding

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar