Het Zuidelijk, BOG en HETPALEIS

KID. (8+) wint Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende jeugdproductie

KID.

Kinderen worden altijd volwassen en volwassenen zijn nog steeds kinderen. Of is het omgekeerd?  Met KID. presenteren we twee bijzondere voorstellingen in één. Als kind en als volwassenen zie je de voorstelling namelijk allebei vanaf de andere kant. De volwassenen zitten daar en de kinderen hier en omgekeerd. Je hoort wat er aan de andere kant gebeurt, maar dat is niet altijd wat je denkt. En wat je ziet is niet altijd wat je hoort.

Piet Menu over de voorstelling KID.

0:00

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Zilveren Krekel

De voorstelling KID. (8+) heeft de Zilveren Krekel voor de meest indrukwekkende jeugdproductie gewonnen! De jeugdtheater-jury schrijft over KID.:

“KID. is een fenomenale voorstelling waarin de generatiekloof tussen volwassenen en kinderen de vorm van een muur heeft gekregen. De ouders kijken tegen de kale achterkant aan en worden figuranten, terwijl aan de kinderkant niets onbesproken blijft over hun ouders en volwassenheid. De tekst is intelligent en dat maakt KID. origineel, confronterend en goudeerlijk.”

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 september speelt KID. op het Nederlands Theater Festival. De prijsuitreiking van de Zilveren Krekels vindt plaats tijdens de Jeugdtheatermiddag in De Krakeling. De bekendmaking en uitreiking van de Gouden Krekels vind aansluitend plaats op het Gala van het Nederlands Theater Festival in de Stadsschouwburg van Amsterdam.

Frankie (12) en Nico (11) schreven een recensie voor Etcetera.be

“Er worden allemaal dingen over volwassenen verteld. Maar de volwassenen horen niets over de kinderen. Wij willen niet volwassen worden omdat volwassenen grijs haar hebben. En hun neus en oren blijven groeien. Ga zeker kijken want het is geen stuk om je te vervelen.”

Theaterkrant.nl ★★★★★

“KID. is avontuurlijk, uitdagend en ongemeen grappig. Het is een ronduit briljante voorstelling. ”

BOG.

BOG.

Collectie van theatermakers (judith de joode, benjamin moen, sanne vanderbruggen, lisa verbelen)

Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen werden allemaal onafhankelijk van elkaar geboren in 1988. Wanneer ze begonnen te praten is niet precies vastgelegd, maar sinds ze bij elkaar kwamen als BOG. collectie (Amsterdam, 2013) praten ze hele voorstellingen vol.

Jetse Batelaan

Jetse Batelaan

Eindregie

Jetse Batelaan (Leiden, 1978) is regisseur en artistiek leider van Theater Artemis. Hij heeft oog voor de ploeterende mens en met die blik maakt hij beeldend, fantasievol en helder theater dat verrast en raakt. Zijn aanpak is radicaal.  

Judith de Joode

Van en door

Benjamin Moen

Van en door

Sanne Vanderbruggen

Van en door

Lisa Verbelen

Van en door

Piet Menu

Artistiek advies

Roos Euwe

Dramaturgie

Decoratelier Jozef Wouters

Scenografie

Emiel Rietvelt

Technische productie

Vera Vlot

Productieleiding

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar