Het Zuidelijk en BOG.

Nieuwe voorstelling van ons dochtergezelschap BOG.

Iemand die slaapt

Een muzikale voorstelling waarin BOG. de woorden van een van hun grootste inspiratiebronnen, de Franse schrijver Georges Perec, herleest om het alledaagse, het tijdloze, het eenzame en het gemeenschappelijke van het menselijk bestaan voelbaar te maken.

Voor Iemand die slaapt waagt het schrijvende collectief BOG. zich voor het eerst aan een boek, geschreven vanuit het perspectief van een twintiger in Parijs. Terwijl de wereld op springen staat, neemt hij niet langer deel aan het leven dat hij verwacht wordt te leiden. Perec schreef de tekst in de je-vorm waardoor jij als publiek direct wordt aangesproken. Alsof jij je terugtrekt. Alsof jij het bent die wandelt, kijkt, registreert, niet oordeelt, poogt niet te verlangen, niets zoekt, niets vindt.  

‘Je bestaat niet meer: uren, dagen volgen elkaar op, seizoenen gaan voorbij, de tijd verglijdt, je leeft voort, zonder vreugde of droefenis, zonder toekomst of verleden, zomaar, gewoon, vanzelfsprekend, als een druppel aan een kraan, van een fonteintje op een overloop, als zes sokken die in een roze plastic teiltje staan te weken, als een vlieg of als een oester, als een koe, als een slak, als een kind of als een grijsaard, als een rat.

Piet Menu

“BOG. vangt de werkelijkheid in een vlindernetje van taal. Speels en doordacht tegelijk. Terwijl de wereld brandt en roept trekken zij zich schijnbaar terug om misschien wel hun meest geëngageerde voorstelling te maken.”

BOG.

BOG.

Van en door + tekstbewerking

Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen werden allemaal onafhankelijk van elkaar geboren in 1988. Wanneer ze begonnen te praten is niet precies vastgelegd, maar sinds ze bij elkaar kwamen als BOG. collectie (Amsterdam, 2013) praten ze hele voorstellingen vol.

Georges Perec

Originele tekst

Rokus Hofstede

Vertaling

Nina de Jong

Slagwerk

Erik Whien

Eindregie

Johanna Trudzinski

Kostuums

Roos Euwe

Dramaturgie

Sanne van Aalderen

Dramaturgie (stage)

David de Joode

Technische productie en lichtontwerp

Piet Menu

Artistiek advies

Jens Bouttery

Artistiek advies

Frédérique Donker

Productieassistent

Jan Rymenants

Scènefotografie

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar