Het Zuidelijk, Stichting Nieuwe Helden en ARSENAAL

Een democratische avond voor bijna iedereen

Een democratische avond voor bijna iedereen

Autoritaire leiders, algoritmes en globalisering. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies, en hoe?

Wij, Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel, gaan op reis door Europa met een nieuw project: In Search of Democracy 3.0, een pilot project van het Europese IN SITU netwerk. Samen met lokale partners en burgers doen we onderzoek naar hedendaagse democratieën, met al hun uitdagingen en mogelijkheden voor de toekomst. In Search of Democracy 3.0 omvat naast een interactieve avond in het theater, ook een documentaireserie, een lezing en een online kennisplatform.

Een democratische avond voor bijna iedereen wordt een fijne en dynamische avond waarbij we je meenemen in ons onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. We geven niet alleen een analyse maar zoeken ook actief naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Dus wees bereid om geprikkeld te worden.

De combinatie van theater, muziek en directe dialoog zorgt voor een open en toegankelijke sfeer waarbij je zelf kunt kiezen of je deelneemt aan het onderzoek of liever kijkt naar wat er gedacht en besloten wordt. In elk geval tot gauw!

Grote dank gaat uit naar iedereen die heeft bijgedragen aan ons onderzoek, waar ook in Europa en daarbuiten. De tientallen wetenschappers, activisten, changemakers, democratische vernieuwers en burgers. Zonder hen, zonder elkaar, geen democratie.

Lucas De Man

Concept & spel

Willy Thomas

Concept & spel

Saar Vandenberghe

Concept & spel

Jasper van den Berg

Concept & regie assistentie

Sarah Eisa

Concept, spel & dramaturgie

Niels Kuiters

Concept, spel & geluidsontwerp

Eva Meijering

Concept, spel & live muziek

Piet Menu

Dramaturgie

Maarten Snoeck

Techniek

Emile van Gils

Techniek

Emma Lesuis

Documentaire

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar