Het Zuidelijk, Nieuwe Helden en Stage-Z

Zoeken naar het man-zijn vandaag de dag

De Man is Lam

De man verkeert in een identiteitscrisis!
Want échte mannen huilen niet, trotseren sneeuwstormen, maken vuur en plakken banden. Tegelijk wordt ook verwacht dat ze mee snikken met Grey’s Anatomy, kaarsjes aansteken en de gezinstaken evenwichtig oppakken. Kortom, het valt niet mee om man te zijn in onze huidige sterk vervrouwelijkte maatschappij, vol tegenstijdige verwachtingen.

Piet Menu over de voorstelling De Man is Lam

0:00

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Visies op man-zijn

Volkskrant, 15 mei 2017 ★★★★☆

“De Man is Lam is een geestige zoektocht naar man-zijn anno nu.”

Ahmet Polat

Ahmet Polat

Fotograaf

Ahmet Polat (Roosendaal, 1978) is fotograaf en filmregisseur. Voor zijn documentaire fotografie won hij verschillende grote prijzen, waaronder de ICP Infinity Award in 2006. En terecht. De gevolgen van een verwoestende aardbeving, het dagelijks leven van een vluchteling, de veranderende stad; wanneer Ahmet het vastlegt pakt hij op een verfrissende manier de kern. En dat trekt je oog, onweerstaanbaar. Ahmet werkt zowel autonoom als in opdracht maar is altijd begaan.
Bij HZT werkte Ahmet samen met Lucas De Man en radiomaker Rashif El Kaoui aan het project De Man is Lam – over man-zijn anno vandaag.
Met zijn fotografie en veldwerk wil Ahmet bruggen slaan tussen verschillende culturen, identiteiten en geschiedenis. Na tien jaar in Istanbul te hebben gewoond en gewerkt, keerde hij in 2015 terug naar Nederland en werd datzelfde jaar bekroond met de Laureaatfotograaf van de Natie. Zijn werk wordt internationaal tentoongesteld, onder meer in het Rijksmuseum, Istanbul Modern, Stedelijk Amsterdam en BOZAR Brussel. Met Studio Polat Foundation wil Ahmet samenwerkingsverbanden en wederzijdse voordelen tussen verschillende disciplines en creatieve werelden op gang brengen, stimuleren en ondersteunen.

Rashif El Kaoui

Rashif El Kaoui

Audiovisueel kunstenaar

Rashif El Kaoui (Diest, 1988) is acteur, rapper, podcastmaker én schrijver. Als kind wilde hij tolk worden. De fascinatie voor taalbeheersing is gebleven; Rashif is rapper in het hiphopcollectief Equal en acteur in bezit van een Mastersgraad in Woordkunst. Ondernemend is hij ook, als medeoprichter van het VOF Nanda Yo, dat zich specialiseert in commerciële en artistieke audiovisuele producties. En dan geeft hij nog les in welsprekendheid, aan de Academie voor Woord te Mortsel.

In 2016 werd zijn proza bekroond met de El Hizjra Literatuurprijs - dé literaire prijs voor proza en poëzie van kleurrijk talent in Nederland en Vlaanderen. Ook Das Mag pikte zijn werk op en publiceerde het in Das Magazin en in de Sampler 2018 - een bundel met werk van jonge beloftevolle auteurs.

Samen Lucas De Man en fotograaf Ahmet Polat werkte Rashif aan het project De Man is Lam – over man-zijn anno vandaag. Een gelijknamige podcast kan je maandelijks beluisteren op Nooit meer slapen, een cultuurprogramma van VPRO.

Als acteur was hij te zien in voorstellingen van ’t Arsenaal, Het Paleis, fABULEUS, de Monty en KVS.

Lucas De Man

Creator

Pascal Leboucq

Scenografie

Piet Menu

Artistiek advies

Amber Bloos

Projectcoördinator

Britt Mooren

Artistiek assistent theater

Merel Musch

Artistiek assistent beeld

Emile van Gils

Techniek

Tom IJpelaar

Techniek

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar