Het Zuidelijk, Nieuwe Helden en Stage-Z

Zoeken naar het man-zijn vandaag de dag

De Man is Lam

De man verkeert in een identiteitscrisis!
Want échte mannen huilen niet, trotseren sneeuwstormen, maken vuur en plakken banden. Tegelijk wordt ook verwacht dat ze mee snikken met Grey’s Anatomy, kaarsjes aansteken en de gezinstaken evenwichtig oppakken. Kortom, het valt niet mee om man te zijn in onze huidige sterk vervrouwelijkte maatschappij, vol tegenstijdige verwachtingen.

Piet Menu over de voorstelling De Man is Lam

0:00

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Visies op man-zijn

Van wetenschappers tot je buurman en van je beste vriend tot de eenzame man in de kroeg: allemaal geven ze hun visie op man-zijn en Lucas neemt jullie graag mee in deze prachtige verhalen en soms schokkende feiten.

Professoren gaven ons een kijkje in hun onderzoeken, van mannen coaches kregen we trainingen. We maakten vrienden in alle lagen, lazen de bijbel en de koran, kregen rode oortjes bij de seksles voor oermannen en verbaasden ons over het medicatiegebruik in het onderwijs.

Al deze mannen en ervaringen openden Lucas’ ogen en hebben hem verward, geraakt en gemotiveerd jou het verhaal te vertellen, terwijl Ahmet het je laat zien en Rashif je oren doet tuiten. Wees welkom op een heerlijke rollercoaster door de wereld van De Man.

Volkskrant, 15 mei 2017 ★★★★☆

“De Man is Lam is een geestige zoektocht naar man-zijn anno nu.”

Ahmet Polat

Ahmet Polat

Fotograaf

Ahmet Polat (Roosendaal, 1978) was Fotograaf des Vaderlands in 2015. Voor zijn documentaire fotografie won hij verschillende grote prijzen, waaronder de ICP Infinity Award in 2006. En terecht. De gevolgen van een verwoestende aardbeving, het dagelijks leven van een vluchteling, de veranderende stad; wanneer Ahmet het vastlegt pakt hij op een verfrissende manier de kern. En dat trekt je oog, onweerstaanbaar. Ahmet werkt zowel autonoom als in opdracht maar is altijd begaan. Bij HZT is hij één van de makers van De Man Is Lam.

Rashif El Kaoui

Rashif El Kaoui

Audiovisueel kunstenaar

Rashif El Kaoui (Diest, 1988) wilde als kind tolk worden. De fascinatie voor taalbeheersing is gebleven; Rashif is rapper in het hiphopcollectief Equal en acteur in bezit van een Mastersgraad in Woordkunst. Ondernemend is hij ook, als medeoprichter van het VOF Nanda Yo, dat zich specialiseert in commerciële en artistieke audiovisuele producties. En dan geeft hij nog les in welsprekendheid, aan de Academie voor Woord te Mortsel. Rashif is verbonden aan HZT als één van de makers van De Man Is Lam.

Lucas De Man

Creator

Pascal Leboucq

Scenografie

Piet Menu

Artistiek advies

Amber Bloos

Projectcoördinator

Britt Mooren

Artistiek assistent theater

Merel Musch

Artistiek assistent beeld

Emile van Gils

Techniek

Tom IJpelaar

Techniek

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar