Het Zuidelijk en Stichting Nieuwe Helden

Ontmoet de Aziatische millennials

De Man in Azië

In De Man in Azië neemt Lucas De Man je mee op een fascinerende trip door zes Aziatische megasteden. Tijdens de performance ontmoet je een opkomende generatie millennials in Tokyo, Seoul, Singapore, Shenzhen, Hong Kong and Taipei en ontdek je hoe zij, net als wij, een verschil willen maken in een complexe, snel veranderende en soms zelfs angstaanjagende, wereld.

Roadtrip

Met op reis verzameld filmmateriaal, manga animaties en de meest onwaarschijnlijke ontmoetingen met kunstenaars, wetenschappers, sociaal activisten, studenten of professors vertelt Lucas De Man het verhaal van een taboe doorbrekende generatie. Want hoe combineer je moderne, controversiële vormen van liefde, vriendschap en seks met traditionele en veilige familiebanden? Hoe leef je in een toekomst die steeds dichterbij komt en waarin robots het dagelijks leven overnemen?

De Man in Azië inspireert. Aziatische millennials brengen een hands on mentaliteit die haast niet te evenaren is. Denk overpopulatie, klimaatverandering, eenzaamheid, stress, artificial intelligence of onze Aziatische tijdgenoten hebben al een antwoord. De Man in Azië is meer dan een verhaal, een reisverslag of een documentaire. Het is een ontdekkingstocht vol verbeeldingskracht die inzicht geeft in dé uitdagingen van nu. En die je kennis laat maken met een generatie die klaar is voor radicale verandering.

In de maak

De Man in Azië bij EenVandaag

Teddy Tops (Hoofdredacteur We Are Public)

“Zijn theatrale reisverslagen zijn de beste, met beeld, geluid, reisgenoten en changemakers.”

Piet Menu

“Theater om te leren, te spiegelen en ons als burgers te enthousiasmeren. Jaja, ik durf het woord Bildung te gebruiken omdat het bij ons in goede handen is”

Lucas De Man:

Lucas De Man

Concept, regie en spel

Pascal Leboucq

Scenografie

Piet Menu

Dramaturgie

Jessy Suharyanto

Animatie

Joep van Osch

Filmregie

Pepijn Robben

Cameraregisseur

Rosaline Lantink

Regieassistent

Rob Hogeslag

Scènefotografie

Met dank aan

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar