Nederland wordt steeds veiliger

Maar hoe zit het in Zeeland?

De achterkant van Zeeland

Onlangs bleek dat slechts tien tot vijftien mensen de dienst uitmaken in de Zeeuwse en Brabantse drugswereld. Een handjevol onzichtbare drugsbaronnen dus, die verantwoordelijk zijn voor een enorme criminele industrie.

Hoeveel kost een pistool in Zeeland? Voor een luttele 150 eurootjes heb je er al een op zak. Jonge Zeeuwen kopen ze. Home grown schutters noemen ze dat. Vergeet de Albanezen en ex-Joegoslaven, we lossen het zelf allemaal op. 

In De achterkant van Zeeland duiken we dieper in op de verborgen samenleving achter de hallucinante misdaadcijfers van onze provincie. Wie zijn de mensen die de gemiddelden zo omhoog helpen? En waarom gaat criminaliteit vaak over van generatie op generatie? Uiteindelijk kennen we allemaal wel iemand waar we ons vragen bij stellen. 

Maak kennis met de schouwburg zoals je die nog nooit hebt gezien. Een grote cast - met onder andere Björn van der Doelen en Mike Weerts - bezorgt je een zinderende en louterende avond. De achterkant van Zeeland is niet je doordeweekse theatervoorstelling, maar een stevig spektakel met theater, muziek en dans.

Anton Dautzenberg

Tekst

Diederik Stapel

Tekst

Joris van Midde

Regie

Piet Menu

Dramaturgie

Willibrord Keesen

Spelcoaching

Hans Maas

Regie assistentie

Dries Alkemade

Spel

Erwin Boschmans

Spel

Björn van der Doelen

Spel

Michiel Kerbosch

Spel

Soufiane Moussouli

Spel

Huub Smit

Spel

Mike Weerts

Spel

Kelian Cieslak

Tricker

Silvan Vasilda 

Tricker

Stan Bannier

Techniek

Stijn van Bruggen

Lichtontwerp

Martin Kers

Video

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar