De Achterkant van Tilburg

Wat is jouw rol?

De Achterkant van Tilburg

Een drankje, een blowtje, een pilletje, een lijntje: het klinkt onschuldig. Gebruik jij wel eens wat? Drugs voorzien in een breed gedragen behoefte. De bijbehorende criminaliteit is een gevolg van onze diepe verlangens naar spanning en verdoving. In De Achterkant van Tilburg duiken we dieper in de verborgen samenleving achter de drugscriminaliteit in deze stad.

Over de voorstelling

Tieners die in de derde persoon spreken, mannen die het liefst zwijgen, een wijk met verschillende gezichten, een door spijt gepijnigde oude man. De Achterkant van Tilburg is een collage voorstelling in vijf delen. Elk met een eigen kleur, een eigen karakter, maar samen vormen ze een spannend, thrillerachtig geheel.

De Achterkant van Tilburg is niet waargebeurd. Het is geen pamflet, noch een preventieproject. Het verheerlijkt niets, velt geen oordeel en geeft geen antwoorden. Het stuk verwart en het stelt gerust, roept vragen op en levert gegarandeerd een goed gesprek op over broederschap, zwijgen én Tilburg.

Criminal Minds

Diederik Stapel

“Drugscriminaliteit wordt met veel lawaai afgekeurd, maar tegelijkertijd smullen we van de romantische kant ervan. The Godfather en Scarface domineren de filmcanon, Breaking Bad en The Sopranos behoren tot de best bekeken en gewaardeerde series ooit, en de boeken over Holleeder vliegen de winkel uit. Die dubbelheid hebben we in de voorstelling verwerkt.”

A.H.J. Dautzenberg

“Maatschappelijke vraagstukken zijn complex en gelaagd, maar worden uit angst, gemakzucht of opportunisme vaak teruggebracht tot een behapbare, eendimensionale werkelijkheid die grossiert in stereotypen en karikaturen. In De Achterkant van… spelen we met deze reflex, zonder te moraliseren of te oordelen.”

A.H.J. Dautzenberg

Tekst

Diederik Stapel

Tekst

Joris van Midde

Regie

Piet Menu

Dramaturgie

Willibrord Keesen

Spelcoaching

Hans Maas

Regie assistentie

Fresku

Coach jonge spelers

Dries Alkemade

Spel

Erwin Boschmans

Spel

Björn van der Doelen

Spel

Michiel Kerbosch

Spel

Mike Weerts

Spel

Tessa De Boysère

Spel

Pietju Bell

Spel

Pepijn Korfage

Spel

Kelian Cieslak

Tricker

Silvan Vasilda 

Tricker

Simon Haen

Decor

Stan Bannier

Techniek

Stijn van Bruggen

Lichtontwerp

Martin Kers

Video

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar