Nederland wordt steeds veiliger

Maar hoe zit het in Den Bosch?

De achterkant van 's-Hertogenbosch

Lekker stappen in Den Bosch, wat hoort daar eigenlijk bij? Xtc, amfetamine en cocaïne zijn populaire drugs in het Nederlandse uitgaansleven. In de leeftijdsgroep van 15-34 jaar is er geen ander Europees land waar deze middelen zoveel gebruikt worden. 

Hoeveel kost een pistool in 's-Hertogenbosch? Voor een luttele 150 eurootjes heb je er al een op zak. Jonge Bosschenaren kopen ze. Home grown schutters noemen ze dat. Vergeet de Albanezen en ex-Joegoslaven, we lossen het zelf allemaal op. 

In De achterkant van 's-Hertogenbosch duiken we dieper in op de verborgen samenleving achter de hallucinante misdaadcijfers van onze stad. Wie zijn de mensen die de gemiddelden zo omhoog helpen? En waarom gaat criminaliteit vaak over van generatie op generatie? Uiteindelijk kennen we allemaal wel iemand waar we ons vragen bij stellen. 

Maak kennis met de schouwburg zoals je die nog nooit hebt gezien. Een grote cast - met onder andere bekende Brabanders Björn van der Doelen en Mike Weerts - bezorgt je een zinderende en louterende avond. De achterkant van 's-Hertogenbosch is niet je doordeweekse theatervoorstelling, maar een stevig spektakel met theater, muziek en dans.

Piet Menu

“Iedereen kent wel iemand die weer iemand kent die… en daarom moeten wij wel een voorstelling maken over dit onderwerp. Het gaat over ons.”

Anton Dautzenberg

Tekst

Diederik Stapel

Tekst

Joris van Midde

Regie

Piet Menu

Dramaturgie

Willibrord Keesen

Spelcoaching

Hans Maas

Regie-assistent

Dries Alkemade

Spel

Erwin Boschmans

Spel

Björn van der Doelen

Spel

Michiel Kerbosch

Spel

Soufiane Moussouli

Spel

Huub Smit

Spel

Mike Weerts

Spel

Kelian Cieslak

Tricker

Silvan Vasilda 

Tricker

Stan Bannier

Techniek

Stijn van Bruggen

Lichtontwerp

Martin Kers

Video

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar