Als je weet dat het einde nadert, waarover spreek je dan?

Conversations (at the end of the world)

Vandaag de dag vult onze wereld zich steeds meer met mogelijke eindes: oorlogen, smeulende conflicten, geopolitieke spanningen die opnieuw oplaaien, terreur met wortels in fenomenen waar we als samenleving maar geen antwoord op lijken te vinden, uitbuiting en agressie van een economisch systeem waarvan we niet weten hoe het te bestrijden.

Piet Menu over de voorstelling Conversations

0:00

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Kris Verdonck

In Conversations (at the end of the world) zien we vijf figuren in een eindsituatie. Ze bevinden zich in een lege theaterruimte. Het enige wat ze hebben is hun lichaam en de tijd die hen rest. Ze vormen samen een portret van de mens in de twintigste eeuw die wacht op de onvermijdelijke catastrofe die gaat komen. Ze praten met elkaar, vertellen verhalen, doen een dansje en maken en luisteren naar muziek. Teksten van de Russische schrijver Daniil Charms, vormen de kern, aangevuld met gesprekken die Charms voerde met zijn artistieke lotgenoten, de Oberioeten.

Het werk van Kris Verdonck kruipt onder je huid, het vraagt iets van je en laat je nooit onberoerd. Conversations (at the end of the world) wordt gespeeld door topacteurs José Kuijpers, Jan Steen, Johan Leysen, Jeroen Van der Ven en de vermaarde pianist Marino Formenti.

Cutting Edge, 3 oktober 2017 ★★★★★

“Conversations is een bijzonder intelligente voorstelling op het snijvlak tussen ‘zijn’ en ‘niet zijn’.”

In Conversations (at the end of the world) wachten vijf personages op het einde dat onherroepelijk komt.

Wat bezoekers ervan vinden

De Morgen, 2 oktober 2017 ★★★★☆

“In die lange, zwijgzame momenten verdampt de grens tussen theater en beeldende kunst, en wordt je geconfronteerd met verstilde tableaus van een onthutsende schoonheid.”

8weekly.nl, 4 oktober 2017 ★★★★★

“Het doodstille einde is prachtig. Conversations (at the end of the world) vormt zo een indrukwekkende meditatie op de tijd en de dood.”

Volkskrant, 21 september 2017 ★★★★★

“Conversations is een gewaagd en tegelijkertijd prachtig theaterstuk.”

Kris Verdonck

Kris Verdonck

Concept en regie

Kris Verdonck (Brussel, 1974) studeerde beeldende kunst, architectuur en theater.  Hij verkent het grensgebied tussen beeldende kunst en theater, installatie en performance, dans en architectuur. Daarbij werkt hij zowel met performers als met wetenschappers, technici en ingenieurs. Dat levert werk op dat steeds spanning oproept tussen mens en ruimte, lichaam en machine, hartenklop en radarwerk. Bij HZT maakt hij voor de grote zaal Conversations (at the end of the world), een stuk dat onderzoekt wat we zullen doen en zeggen in het zicht van een ras naderend einde.

Piet Menu

Artistiek advies

Jan Steen

Spel

Johan Leysen

Spel

Jeroen Van der Ven

Spel

Marino Formenti

Pianist

José Kuijpers

Spel

Kristof van Baarle

Dramaturgie

Charlotte De Somviele

Assistent dramaturgie

Arthur Janssen

Randprogrammering

Stan Bannier

Technisch coördinator

Dick Huetink

Techniek

Jan Van Gijsel

Techniek en lichtontwerp

Victor Hidalgo

Techniek

Janneke Defesche

Productie

Eefje Wijnings

Kostuums

Thomas van Son

Tourmanager

Partners

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar