Het Zuidelijk en Bram Jansen

Over #MeToo, macht en moraal

Casting 'The Pass'

Waar macht is, is misbruik nooit ver weg. De wereldwijde #Metoo beweging bracht ook in Nederland machtsmisbruik in de film-, theater- en sportwereld naar buiten. In Casting "The Pass" onderzoekt regisseur Bram Jansen de relatie tussen dader en slachtoffer. In Casting 'The Pass' doet een jonge acteur auditie voor zijn droomkans: topvoetballer in het theaterstuk ‘The Pass’. Hij wordt ontvangen in de keuken van de castingdirector waar hij, eenmaal binnen, langzaam wordt meegezogen in een manipulatieve wereld van macht en onderwerping. Waar rollen worden verwisseld, grenzen worden opgerekt en verlegd.

Piet Menu Over Casting The Pass

0:00

Tickets & Data

Amsterdam

Theater Bellevue

Uitverkocht

Amsterdam

Theater Bellevue

Uitverkocht

Amsterdam

Theater Bellevue

Uitverkocht

HZTV met Bram Jansen

Scenes

“Pijnlijk, grappig en moedig ⭐ ⭐ ⭐ ⭐”

Brabant Cultureel

“Casting The Pass toont ambitie en misbruik als twee zijden van één medaille”

Theaterkrant

“Regisseur Bram Jansen speelt met de loyaliteit van de kijker in Casting “The Pass”. Dat spel geeft het plot en de beide rollen reliëf en laat zien dat het centrale conflict een systemisch probleem is.”

Bram Jansen

Bram Jansen

Concept & regie

Bram Jansen (regisseur) studeerde in 2012 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht met Kijken naar Julie, een eigenzinnige studie van Freule Julie van Strindberg. Op het Russische Baltic House festival in St. Petersburg won Bram de ‘Breakthrough Award’ voor deze voorstelling. Als regisseur was hij werkzaam voor Toneelgroep Maastricht, Theater Oberhausen (Duitsland), fABULEUS (België), Schauspielhaus Zürich (Zwitserland) en Theater Luzern (Zwitserland) waar hij vele werken creëerde, waaronder het met een 'Oberhausener Theaterpreis' bekroonde Anatol. Ook maakte hij, vaak samen met choreograaf Ryan Djojokarso, uitstapjes naar dans- en muziektheater, zo regisseerde hij het aangrijpende verhaal van Romana Vrede in het door Het Nationale Theater gecoproduceerde Who’s afraid of Charlie Stevens?. In 2019 regisseerde hij bij het Luzerner Theater de operette Märchen im Grand Hotel. Eerder maakte Bram bij Het Zuidelijk Wie mag er dood? en Shirt uit, Fahd! Eerder regisseerde Bram Achttien en dit seizoen regisseert hij Casting the Pass

Jord Knotter

Spel

Gerardjan Rijnders

Spel

Piet Menu

Dramaturgisch advies

Jorg Schellekens

Geluidsontwerp

Laura de Jong

Decorontwerp

Liet Lenshoek

Tekstcoach

Jolanda van de Ven

Kostuumontwerp

Diane du Pont

Productie

Arco Middendorp

Lichttechniek

Peter Paul van Hest

Geluidstechniek

Pelle Herfst

Lichtontwerp

Reynoud Wieringa

Video ontwerp

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte