een zoektocht naar de helden van onze tijd

A Ma Zon En

Waar zijn de helden in deze tijden van Chaos en Nyx? Zijn er in Nederland nog krijgers te vinden? De dapperen die hun boog durven opnemen, Amazonen die zich niet door angst laten afschrikken en hun kop boven het maaiveld uitsteken? De grootmoedigen die voor een hoger ideaal strijden dan persoonlijk comfort? 

PLAN portret: Lex Bohlmeijer in gesprek met Marijn Graven

PLAN

Marijn Graven

Marijn Graven

Concept en regie

Marijn Graven (1984) studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Er gingen een studie Theaterwetenschap, wat marketingbanen in het theaterveld en twee jaar aan deeltijd acteursopleiding aan vooraf voordat ze besefte dat ze een regisseurshart heeft. Ze maakt intieme, aansprekende voorstellingen vol verhalen die tegelijk persoonlijk en universeel zijn. Samen met haar acteurs en het publiek gaat zij op zoek naar antwoorden op grote en kleinere levensvragen, bijgestaan door een breed scala aan historische figuren en fictieve personages. In het theater, waar verbeelding en realiteit elkaar aanraken, maakt zij de grote verhalen uit het wereldrepertoire tot een hedendaagse spiegel voor herkenbare zorgen en verlangens.
Marijn maakte in 2017 bij HZT haar afstudeervoorstelling Elyzeesche velden, een gelukzalig oord en won in datzelfde jaar de André Veltkamp Beurs en de AHK Eindwerkprijs met de collectief gemaakte afstudeervoorstelling de Louteringsberg. In 2018 maakte Marijn Narziss I Hildegard I Goldmund. Bij Frascati maakte ze de voorstellingen Nachtwerk in 2017 en najaar 2018 Prospero e Miranda. In maart 2019, tijdens Festival Cement, ging LO LIE TAA in première. Een solo, waarin het perspectief van het kind centraal staat, dat zich mateloos aangetrokken voelt tot de verboden wereld van volwassenen. In oktober 2019 gaat Naar Ikea in première, een bewerking Naar Damascus van August Strindberg. In 2020 werkt zij aan het project A Ma Zon En, een zoektocht naar de helden van onze tijd.

Milou van Duijnhoven

Spel

Timo Tembuyser

Spel en muziek

Inés Sauer

Dramaturgie

Varja Klosse

Lichtontwerp

Carly Heathcote

Decorontwerp

Rick Hooijberg

Productie

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte