Het Zuidelijk Toneel
Een theatraal monument voor genocide
25 jaar Srebrenica | Gevaarlijke namen
Gevaarlijke Namen laat het drama van Srebrenica zien door de ogen van een overlevende én een Dutchbatter. In deze voorstelling worden de getuigen nu eens niet als slachtoffers, maar als deskundigen gehoord.
Tickets & Data
Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.
Alma Mustafić was 14 toen haar vader Rizo werd vermoord in de genocide van Srebrenica. Hij werkte als elektricien bij Dutchbat, maar de Nederlanders namen een fatale beslissing door hem uit te leveren aan de Serviërs. Raymond Braat was toen 19 en Dutchbatter. Hij scheidde de mannen van de vrouwen waarna de mannen werden vermoord. Nu delen ze het podium. Alma en Raymond hebben een verschillend perspectief op de gebeurtenissen, maar één ding hebben ze gemeen: de vraag waarom de wereld dit liet gebeuren. Samen met acteurs Mike Weerts, Jolijn Henneman en Karen Sibbing vertellen ze hun verhaal. Een geschiedenis over gewone mensen, de waanzin van de haat en hoe de genocide vijfentwintig jaar later nog steeds hun leven tekent en dat van vele anderen.
Coproductie van Boy Jonkergouw Producties, Het Zuidelijk Toneel en PAX
Boy Jonkergouw
Tekst en regie
Caroline van Leerdam
Tekst en regie
Beeldjutters
Beeld
Simon Haen
Beeld
Jolijn Henneman
Spel
Alma Mustafic
Spel
Raymond Braat
Spel
Mike Weerts
Spel
Karen Sibbing
Spel
Erik Vlasblom
Muziek
Wouter de Belder
Muziek
Jostijn Ligtvoet
Muziek
Piet Menu
Artistiek advies
“Jonkergouw zet niet alleen de vol emotie vertellende en spelende Alma en Ray op het podium. Slimme zet is dat hij met collega-regisseur Caroline Leerdam het leven van tiener Alma laat verbeelden door drie professionele acteurs, ondersteund met live muziek.”