Het Zuidelijk en Makershuis Tilburg

Broedplaats voor ontwikkeling van podiumtalent

Makershuis Tilburg

Makershuis Tilburg, het samenwerkingsplatform van Het Zuidelijk Toneel, De NWE Vorst, DansBrabant, Theaters Tilburg en Festival Circolo, biedt (beginnende) kunstenaars mogelijkheden hun makerschap te ontwikkelen en een eigen praktijk op te bouwen.

Talenttrajecten

De redactieraad van Makershuis Tilburg selecteert makers en gaat met hen een begeleid traject aan. Deze talenttrajecten zijn veelvormig. Het kan gaan om een onderzoekstraject, een residentie, artistieke coaching, facilitaire hulp, etc. Aan ieder traject zijn een of meer presentatiemomenten gekoppeld waar (tussentijdse) resultaten van trajecten te zien zijn. Makershuis Tilburg onderscheidt zich door de nadruk op interdisciplinariteit; bijzondere aandacht in de selectie is er dan ook voor makers die in hun werk de grenzen van de disciplines opzoeken.

Al het andere

Een Ilias Campagnebeeld Web

Voorstelling

Makershuis Tilburg: Een Ilias

Makershuis Tilburg: Een Ilias

't Kan u precies niet deren

Gij blijft koppig zitten mokken in uw tent

En dat noemt zich dan een held

Straks zijn alle Grieken geveld

Gewoon omwille van een vrouw

Bekijk Makershuis Tilburg: Een Ilias

Al het andere

Indemaak Banner 1

voorstelling

Makershuis Tilburg: Becky

Makershuis Tilburg: Becky

Een jonge vrouw kijkt verbaasd naar een nieuw stempel op haar voorhoofd: white privilege.
Witte wat? In de war, nieuwsgierig maar ook boos gaat zij de confrontatie aan met haar kleur, privileges, geschiedenis en verborgen racist. Met Becky presenteert de nieuwe bewoner van Makershuis Tilburg, theatercollectief DeMeiden., een voorstelling op het scherpst van de snede, over het beest in de mens dat naar boven komt zodra het zich bedreigt voelt.
 

Bekijk Makershuis Tilburg: Becky

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar