In de maak
De Man in Azië

Wat betekent de grootmacht China voor ons? Is er een gemeenschappelijke basis tussen Oost en West? 

Deze en andere vragen over Azië stelt Lucas De Man en Hyunsin Kim aan hun peers. Piet Menu is samen met hun op zoek naar inspiratie, op zoek naar een nieuw gedeeld verhaal als Europeanen met Aziaten. We onderzoeken hoe jonge changemakers dringende sociale problemen aanpakken in megasteden als Hong Kong, Beijing, Shanghai, Taipei, Seoul en Tokio.


Op zoek naar een nieuw gedeeld verhaal

Wat kunnen we leren van hun ideeën voor sociale cohesie? Hoe gaan zij met problemen om die wij ook hebben? Dilemma’s in het maatschappelijke middenveld, gezondheidszorg en vergrijzing, milieu en energie, sociale ongelijkheid, onderwijs, technologie en de toekomst.


Nieuwe performance: De Man in Azië

Dit najaar krijgt deze grote thematiek vorm in de nieuwe performance ‘De Man in Azië’. Het videomateriaal van de reis en de gesprekken vormen het materiaal voor een theatraal reisverslag. Bekijk hier waar de voorstelling speelt >> 'De Man in Azië'


De Man in Azië bij EenVandaag

Tokyo

In Tokyo is ook zoveel te zien en te ontdekken over de changemakers daar! Lucas en Hyunsin gingen langs een love hotel, een opvanghuis en uiteraard de straat op. 

Wrap up of our first journey in Asia

Hzt Dmia Seoul Verslag1

Last stop of first journey: Singapore

In Seoul hebben we gemerkt dat onze leeftijdsgenoten in Azië meer op ons lijken dan gedacht

6812E2A3 Be66 42A9 Bf8D Baa522A4E482

Next: Hong Kong

Eerste stop: Seoul

De eerste stad die we bezochten was Seoul (8-15 april). We ontmoetten daar onder andere Woops Yang, de kunstenares die Space Out Competitions organiseert...

Asia is upcoming... and then?

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte