In De Maak:
De Man in Azië

Wat betekent de grootmacht China voor ons? Is er een gemeenschappelijke basis tussen Oost en West? 

Deze en andere vragen over Azië stelt Lucas De Man en Hyunsin Kim aan hun peers. Piet Menu is samen met hun op zoek naar inspiratie, op zoek naar een nieuw gedeeld verhaal als Europeanen met Aziaten. We onderzoeken hoe jonge changemakers dringende sociale problemen aanpakken in megasteden als Hong Kong, Beijing, Shanghai, Taipei, Seoul en Tokio.


Op zoek naar een nieuw gedeeld verhaal

Wat kunnen we leren van hun ideeën voor sociale cohesie? Hoe gaan zij met problemen om die wij ook hebben? Dilemma’s in het maatschappelijke middenveld, gezondheidszorg en vergrijzing, milieu en energie, sociale ongelijkheid, onderwijs, technologie en de toekomst.


Nieuwe performance: De Man in Azië

Dit najaar krijgt deze grote thematiek vorm in de nieuwe performance ‘De Man in Azië’. Het videomateriaal van de reis en de gesprekken vormen het materiaal voor een theatraal reisverslag. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de totstandkoming van de voorstelling en de internationale theatertour. 

Eerste stop: Seoul

De eerste stad die we bezochten was Seoul (8-15 april). We ontmoetten daar onder andere Woops Yang, de kunstenares die Space Out Competitions organiseert...

Asia is upcoming... and then?

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar